Foto © Ted van der Linden

Foto © Ted van der Linden

Muziekplatform Tribe of Noise vroeg mij een Survival Guide for Independent Musicians te maken. Elke maand voel ik een ervaren muzikant aan de tand over zijn ervaringen, tips én nuttige mislukkingen op het gebied van touren, marketing, recording, songwriting, en wat er zoal meer in het takenpakket van de hedendaagse indie muzikant zit.

Voor het eerste deel sprak ik met de getalenteerde singer-songwriter Jeff Campbell. Vijf jaar geleden verruilde hij zijn baan in de sales voor een fulltime muzikantenbestaan. Duizenden concerten door heel Amerika later weet hij als geen ander hoe je als kleine, onafhankelijke artiest een succesvolle tour op kunt zetten en er ook nog van kan leven. Afgelopen december speelde hij in de populaire talkshow Jimmy Kimmel Live

In de eerste editie van de Survival Guide vertelt  Jeff waarom je verstandig moet zijn over welke show je waar boekt, hoe je het publiek voor je kunt winnen, en waarom je als muzikant moet investeren in een goede matras. Lees Chapter 1: Jeff Campbell and the Art of Touring hier terug.